Stafi: Bimët e Arave

Prof. Dr. Fetah ELEZI  Funksioni Përgjegjës & Kërkues  Grupi Kërkimor Bimët e Arave Për më shumë kliko: Publikime.  Kontakt  elezi_fetah@yahoo.com Dr. Valbona HOBDARI   Funksioni  Kërkues   Grupi Kërkimor Menaxhimi i Gjermoplazmës. Për më shumë kliko: Publikime.  Kontakt  bona_hobdari@hotmail.com ...
Lexo më shumë

Stafi: Hortikulturë

  Prof. Dr. Sokrat JANI  Funksioni  Përgjegjës & Kërkues  Grupi Kërkimor Hortikulturë Për më shumë kliko: Publikime.  Kontakt  sokratjani@yahoo.com Prof. As. Frida ÇARKA  Funksioni   Kërkues  Grupi Kërkimor Hortikulturë Për më shumë kliko: Publikime.   Kontakt   fridacarka@yahoo.com Prof. ...
Lexo më shumë

Eksplorimi & Koleksionimi

Koleksionimi është hapi i parë i ruajtjes së resurseve gjenetike, roli i të cilit sa vjen e po rritet e cila lidhet me rrezikun e erozionit gjenetik i cili është në rritje. Ky përfshin një sërë aktivitetesh që nga eksplorimi i gjermoplazmës, koleksionimi i materialeve në terren, përpunimi, dokumentimi, deri në dorëzimin për ruajtje. Në esencë koleksionimi përbën një nga proceset e vështira në punë...
Lexo më shumë

Resurset gjenetike bimore

Resurset gjenetike bimore dhe rëndësia e tyre Çfarë janë resurset gjenetike? Nga këndvështrimi biologjik dhe gjenetik, bimësia, si brenda një specieje, ashtu edhe ndërmjet specieve, karakterizohet nga një larmi e madhe, gati e pafund, tiparesh sasiore e cilësore të cilët përfshihen në një term të përgjithshëm biodiversitet. Në literaturën speciale, tërësia e këtij biodiversiteti të trashëguesh...
Lexo më shumë
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Të rejat e fundit

13 June, 2017

NJOFTIM

INSTITUTI I RESURSEVE GJENETIKE TË BIMËVE

ORGANIZON 

   

SIMPOZIUMIN

“Udhët e vjetra të ullirit”

­­­­­­­

Dt. 05 Qershor 2018.

Ora 09.30

Salla: "S. XHIKU (Universiteti Bujqësor i Tiranës).

 

NEWS

13 June, 2017

NJOFTIM

INSTITUTI I RESURSEVE GJENETIKE TË BIMËVE

ORGANIZON 

   

SIMPOZIUMIN

“Udhët e vjetra të ullirit”

­­­­­­­

Dt. 05 Qershor 2018.

Ora 09.30

Salla: "S. XHIKU (Universiteti Bujqësor i Tiranës).