Video ndërgjegjësimi / Awareness video


KOLEKSIONIMET (Të afërmit e egër dhe var. lokale) 2023

Gjatë punës për koleksionimin e të afërmëve të egër dhe varieteteve lokale (sipas Programit të IRGJB, 2023).

Nga puna për koleksionimin e të afërmëve të egër dhe varieteteve lokale.

Koleksionimi i të afërmëve të egër dhe varieteteve lokale (Rrogozhinë, 2023).

Rigjenerimi dhe Koleksionimi i CWR_Lezhë-Shkodër

Rigjenerimi në fushën e IRGJB, Valias


Dita Botërore e Farave

Nga vizita e Ministres së Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural znj. Frida Krifca në Koleksionet fushore të Bankës Gjenetike (Valias)

Sot (26 Prill, 2023) është Dita Botërore e Farave. Fara është fillimi i jetës në bujqësi ndaj së bashku me Bankën Gjenetike pranë Universitetit Bujqësor të Tiranës, Qendrat e Transferimit të Teknologjive Bujqësore dhe Entin Shtetëror të Farave dhe Fidanëve po punojmë bashkarisht për identifikimin e inventarit tonë të mahnitshëm të farave që duam t’i ruajmë nga zhdukja, t’i ruajmë dhe mirëmbajmë, t’i japim vlerë të shtuar dhe t’i përfshijmë në një zinxhir vlere ku mund të japin përfitim për fermerët që i prodhojnë.
Bashkë për Bujqësinë
Bashkë për Shqipërinë 
 
Për më shumë video në linkun: Dita Botërore e Farave

Banka Gjenetike mbi ruajtjen dhe përdorimin gjermoplazmës autoktone

 

Top Channel në emisionin “Çdo ditë në një transmetim live…. youtu.be“, në dtën 6 Mars, 2023, trajtoi në emision live temën “Roli dhe rëndësia e Bankës Gjenetike mbi resurset gjenetike të bimëve autoktone” nën titullin Shqipëria e ka zgjidhjen nëse plas lufta, njihuni me bankën gjenetike ....” Për më shumë ndiqni videon në linkun: https://yuotu.be/izjghMCMtm4


Ruajtja e diversitetit evropian të bimëve dhe ushqimeve: së bashku, ne jemi më të fortë!

Saving European plant and food diversity: together, we are stronger!


Pamje nga Kodrat e Belshit

 


Video aktivitete

Spërkatjet Dimërore në Koleksionet Gjenetike në Valias

 


Punime në fushë