VARIETETE FERMERI

Në këtë faqe do të gjeni INFORMACIONE mbi varietetet tradicionale të bimëve autoktone që përdorin dhe ruajnë Fermerët dhe mbi teknologjinë e kultivimit të tyre. 

Ofertë: Zgjidh varietetin që Ju duhet dhe dërgo kërkesën me email në: agb08dokument@gmail.com


Domate

 

     

             


Speci

  


Patëllxhan, Bamje


Qepë, Presh, Hudhër

 


Lakër, Sallatë, Panxhar, Erëza


Bostanoret

   


Bishtajoret (Kokërr & Foragjere)

 

 

Diversiteti në bishtajoret Kokërr

Bishtaje-verdhe-Munishtire Fasule-e-bardhe-Novosele. Fasule-e-Bardhe-e-Qafe-Mali Fasule-Drishti. Fasule-bishtaje-Dyshnik 

Thjerze-Munishtire Laramane-e-Thethit Kosorka-Pogradec. Fasule-verdhake-Munishtire Fasule-verdhake-e-gjate 

Fasule-Tomorrice Fasule-shkurter-Grepcke Fasule-me-mbeshtetje Fasule-laramane-Qafe-Malit Fasule-Kuqaloshe-e-Kryeziut

Drithërat (Grurë, Misër)

 

 

  


Hardhia

   


Faroret (Molla, Dardha) 

  

   


Bërthamoret (Kumbulla,   

 

   


Fiku

    


Shega, Mani, Nespola

   


Ulliri


Bimët Aromatike & Mjekësore