Header 5
Header 4
Header 3
Header2
Header1
HOME

Instituti i Resurseve Gjenetike të Bimëve

Instituti i Resurseve Gjenetike të Bimëve (IRGJB), si njësi kryesore e Universitetit Bujqësor të Tiranës, është institucion kombëtar që koordinon aktivitetet në fushën e ruajtjes dhe menaxhimit të resurseve gjenetike bimore (RGJB). Ai është një institucion relativisht i ri, i ngritur mbi ndryshimin Qendrës së Resurseve Gjenetike, ku operon dhe Banka Gjenetike Kombëtare.

Qëllimi i përgjithshëm i IRGJB është promovimi i konservimit dhe përdorimit të qëndrueshëm të resurseve gjenetike të bimëve për ushqimin dhe bujqësinë (RGJBUB) në Shqipëri. Për të bërë këtë, Instituti përpiqet  të koordinojë të gjitha përpjekjet e përbashkëta për resurset gjenetike të bimëve të ndërmara ndërmjet Universitetit Bujqësor të Tiranës dhe Ministrisë së Bujqësisë dhe Ushqimit.

(more…)

Rreth nesh

Botime Informative
+

Botime Informative

Në këtë faqe do të gjeni informacione për Resurset Gjenetike të Bimëve autoktone për Ushqimin dhe Bujqësinë (RGJBUB). Instituti i Resurseve Gjenetike të Bimëve (IRGJB) njësi kryesore e Universitetit...
Lexo më shumë
Stafi
+

Stafi

Stafi i Institutit të Resurseve Gjenetike të Bimëve zhvillon aktivitetet e tij mbi bazën e tre grupeve kerkimore, të cilët kanë në përbërje të tyre ekspertë dhe akademikë me eksperiencë në disiplina t...
Lexo më shumë
Banka Gjenetike
+

Banka Gjenetike

"Ne mbledhim, studiojmë dhe ruajmë diversitetin gjenetik të bimëve për përdorim të tanishëm dhe të ardhshëm" Banka Gjenetike Shqiptare mban koleksione, me materiale bimore, me qëllim mbajtjen gjallë ...
Lexo më shumë
view all
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

NEWS

10 November, 202110 November, 2021
International Conference on MANAGEMENT OF ANIMAL AND PLANT GENETIC RESOURCES Academy of Sciences of Albania (November 19, 2021).  Topics: Plant biotechnology; Animal biotechnology; Plant and animal biodiversity; Genetic diversity and conservation of livestock species; Conservation and management of aquatic biodiversity; Environment; Integrated taxonomy and DNA barcoding.

Të fundit

1 July, 20211 July, 2021

Welcome to the 3rd International Conference on Agriculture and Life Sciences “ICOALS”

Welcome to the 3rd International Conference on Agriculture and Life Science (ICOALSIII 2021), Tirana, Albania. ICOALS is one of the leading international conferences in the Western Balkans for presenting novel and fundamental advances in the fields of Agriculture and Life Sciences. It also serves to foster communication among researchers and practitioners working in a wide variety of scientific areas with a common interest in improving Agriculture, Life Sciences, Economics and Rural Development and related issues. More…